Coaching voor particulieren

Tijd voor verandering? Haal het beste uit jezelf!

Voor wie
ViaMarina biedt particuliere coaching die start met een ME4ALL persoonlijkheidstest (zie ook uitleg ME4ALL onder “Diensten”). Niet elke coach neemt vooraf een test af. Coaching van ViaMarina richt zich op het communiceren en coachen op basis van een ME4ALL profiel. Het doel van deze manier van coachen is om bewust te worden van de onbewuste invloeden in je gedragspatroon. Dit om vervolgens een nieuw perspectief te ontwikkelen dat ruimte geeft aan de authentieke kwaliteiten en het verborgen potentieel, en tegelijkertijd het aanpassingsgedrag relativeert.

Steeds meer mensen kampen met vragen rondom hun loopbaanontwikkeling of over hun leven in het algemeen. Vragen zoals: Wat drijft mij? Wat wil ik? Wat maakt mij uniek? Wat maakt dat ik ben wie ik ben? Wat is mijn missie? Deze vragen kunnen vanuit diverse behoeften ontstaan zoals: de wens je verder te willen ontwikkelen, het verliezen van een baan, ziek worden met of zonder baan, behoefte aan een carrière switch, niet weten wat jouw drijfveren zijn of wat jou zo uniek maakt.

Het kan zijn dat je vastloopt op het werk of in je privéleven. Gesprekken met een ervaren coach kunnen dan bijdragen om o.a. stress aan te pakken en de motivatie en het werkplezier weer terug te vinden. Uitgangspunt is om inzicht te krijgen in eigen gedrag en hoe je er positief invloed op kan leren uitoefenen.

Werkwijze
Hoewel de naam ME4ALL recent is, wordt het instrument al meer dan 20 jaar in de praktijk gebruikt.  ME4ALL is een zeer krachtige en eenvoudige persoonlijkheidstest gebaseerd op de kennis van Carl Jung en richt zich op de belangrijkste vraag, wat drijft iemand. Wanneer een individu ingedeeld wordt in een bepaald type, dan wordt er gekeken naar typische kenmerken, positieve kwaliteiten en toelaatbare zwakheden. ME4ALL in combinatie met coaching geeft inzicht in de onderliggende aansturende energie die het gedrag van iemand bepaalt. ME4ALL helpt om het gedrag van anderen te verklaren en in combinatie met coaching biedt het de ondersteuning in eigen ontwikkeling. Het laat immers zien waar iemand de ruimte heeft om zijn talenten in te zetten, wanneer iemand terugvalt op aangepast gedrag en wanneer de ingeslepen overlevingsstrategieën geactiveerd worden en in welke competenties iemand zich kan ontwikkelen. Het resultaat van coaching leidt tot blijvende verandering in je leven, het biedt nieuwe perspectieven en je hebt in staat je eigen leven meer vorm te geven.  Samen ontdekken we waar jouw passie en talent liggen. Van 24 uur in een dag, slapen wij een derde daarvan. De helft van de resterende 16 uur werken wij. Als we een baan hebben die ons gelukkig maakt en energie geeft, creëert het een krachtige draagvlak in ons leven waardoor wij weerbaar worden.

Afhankelijk van de hulpvraag worden er in overleg, een plan van aanpak opgesteld en het aantal sessies bepaald.

Benieuwd?

Neem contact met ViaMarina voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.