Coaching voor professionals

ViaMarina biedt zakelijke coaching die start met een ME4ALL persoonlijkheidstest
(zie ook uitleg ME4ALL onder “Diensten”). Niet elke coach neemt een test vooraf.

Voor wie
Coaching van ViaMarina richt zich op het communiceren en coachen op basis van een ME4ALL profiel. Het doel van deze manier van coachen is om bewust te worden van de onbewuste invloeden in het gedragspatroon van uw medewerk(st)er. Dit om vervolgens een nieuw perspectief te ontwikkelen dat ruimte geeft aan de authentieke kwaliteiten en het verborgen potentieel, en tegelijkertijd het aanpassingsgedrag relativeert. Het kan zijn dat uw medewerk(st)er vastloopt op het werk of in zijn/ haar privéleven.

Gesprekken met een ervaren coach kunnen dan bijdragen om o.a. stress aan te pakken en de motivatie en het werkplezier weer terug te vinden. Uitgangspunt is om inzicht te krijgen in het eigen gedrag en hoe je er positief invloed op kan leren uitoefenen. Coaching verdient zich terug door een verbeterde communicatie, minder ziekteverzuim en hogere productiviteit op de werkvloer.

Werkwijze
Hoewel de naam ME4ALL recent is, wordt het instrument al meer dan 20 jaar in de praktijk gebruikt.  ME4ALL is een zeer krachtige en eenvoudige persoonlijkheidstest gebaseerd op de kennis van Carl Jung en richt zich op de belangrijkste vraag, wat drijft iemand. Wanneer een individu ingedeeld wordt in een bepaald type, dan wordt er gekeken naar typische kenmerken, positieve kwaliteiten en toelaatbare zwakheden. ME4ALL in combinatie met coaching geeft inzicht in de onderliggende aansturende energie die het gedrag van iemand bepaalt. ME4ALL helpt om het gedrag van anderen te verklaren en in combinatie met coaching biedt het de ondersteuning in eigen ontwikkeling. Het laat immers zien waar iemand de ruimte heeft om zijn talenten in te zetten, wanneer iemand terugvalt op aangepast gedrag en wanneer de ingeslepen overlevingsstrategieën geactiveerd worden en in welke competenties iemand zich kan ontwikkelen.

Afhankelijk van de hulpvraag worden er in overleg, een plan van aanpak opgesteld en het aantal sessies bepaald.

Voor meer informatie neem contact op met ViaMarina voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.